Klaudia

Klaudia

2011. júl. 22.

Az igazi vonzalom - Mindenkinek Más

Vágy, varázs, vonzalom. Mi kell ahhoz, hogy az Igazi Tüzet érezzük a szívünkben? Izmos kocka has, csupasz mell, kék szemek és sport kocsi? Talán diploma, nyelvvizsga, pénz és ékszerek? Csak szex és más semmi? Vagy egy mosoly kell, egy mozdulat, egy gesztus vagy elragadó belépő? Mi kell ahhoz, hogy ájultan szerelembe zuhanjunk valakivel és honnan tudhatjuk, hogy ő-e a Nagy Ő? Ezekre a kérdésekre keressük a választ – Mindannyian.
Fiatalság bolondság–mondják a bölcsek. Nem tartom magam bölcsnek, de vannak általános tények, melyek mindannyiunk életét befolyásolják. Már kislányként arra törekszünk, hogy kitűnjünk a tömegből. Befonatjuk anyukánkkal a hajunkat, és ha mégis a másik kislány masniját dicsérik meg többen az oviban, szomorúak vagyunk. Ugyanaz megy kicsiben – mint nagyban. Ahogy növekszünk, érünk és fejlődünk, tanulunk, alakulunk és építkezünk, egyre több mindenben kell „jónak” lenni, egyre több a terület, ahol meg kell felelni, bizonyítani kell, vagy kitűnni/feltűnni. Mindenki arra vágyik, hogy elismerjék és szeressék – ez alól senki sem kivétel, egymás közt élünk és mindenki meg akar felelni mindenkinek, - még akkor is, ha azt mondja nem így van. Arról feledkeznek el sokan, hogy elsősorban magunknak kell megfelelni, magunknak kell elég jónak lenni. A társadalom azt neveli belénk kicsi korunktól fogva, hogy hangsúlyozni kell az egyéniséget, a különlegességet, mert csak így érhetünk el célt. Egy ideig meg is erősít bennünket a kortárscsoport, a televízió, ami előtt tinédzserkorunkban (és most is) oly szívesen üldögélünk, meg a divatlapok, amelyek megszabják, milyennek kell(ene) lennünk, hogy menő(bbe)k legyünk. Mert azt látjuk, hogy a csinos, cickós lányoknak hamarabb lesz barátjuk, hogy az új ruhákban könnyebben hódítanak, hogy azok a „jó pasik” akiknek van autójuk, lakásuk, pénzük, konditerembe járnak vagy fociznak. Mi nők versengünk egymással mindenben - hogy ki veszi meg hamarabb az új parfümöt, hogy kinek lesz meg előbb „az a táska” és ki az, akinek jól áll a kék szemhéjfesték, vagy a nagy kérdés: Kinek van pasija? JÓ pasija…
Akkor tisztázzunk néhány kérdést, és ha őszintén válaszoltok ezekre a kérdésekre magatokban, akkor remélem, eljuttok egy pozitívabb énképhez és megértitek azt: Mindenki egyedüli és megismételhetetlen. Mindenki személyiség, mindenki kitűnik valamivel, mindenki értékes és csodálatos, és ami fontos: Mindenkinek van egy Másik Fele!

1, Kezdjük az elején. Masni ide vagy oda, mindenki a maga módján szép – és mivel a szépség relatív fogalom – mindenki másképp fog látni Téged. Lehetsz te akár melegítőnadrágban is, meg egy sima kék pólóban – nem kell felvásárolnod a fél üzletsort a méregdrága ruhákból, kiegészítőkből és parfümökből falatozva. Mert, ahogy a régi mondás tartja: Nem a ruha teszi az embert!
2, Az hogy méhpempős samponnal vagy no name termékkel mosol hajat, az hogy B kosaras melltartód van vagy műszempillád – teljességgel mindegy. Nem a samponod, a melled, vagy az arcod tesz egyéniséggé, nem attól leszel különleges – hogy épp milyen maszkot pakolsz magadra, és nem mindenkinek az jön be, amit a reklámok ontanak magukból. Van, akinek a nagy mellek, van akinek a kicsik, van akinek a husis lányok, van akinek a vékonyak, van akinek a rockerek, van akinek a pláza cicák jönnek be. Van aki a szemüvegért vadul, van aki a szegecses karkötőre gerjed… Mindenki különleges, és mindenkinek meg van egy szintén különleges párja… aki…
3, Aki nem attól lesz különleges, egyedi, vagy „JÓ pasi” – mert autója van, pénze, izmos kocka hasa, vagy kék szeme. Persze értem én az ideálokat, de vajon elképzelhető-e hogy általános iskolás – vagy gimis korunkban, álmodunk a „Nagy Ő”-ről, aki magas, barna, és kajakozik… aztán végül boldogan megyünk férjhez, egy alacsony, pocakos hentes fiúhoz? Miért ne lehetne?  
4, Tegyük fel, hogy beleszerettünk a pocakos hentes fiúba, aki lehozná nekünk a csillagokat. Ő is szeret, Te is szereted, minden tökéletes. Mi maradt ki a felsorolásból? A szex. Be kell látnunk, hogy a szex a párkapcsolatok nagyon fontos része, és azt is, hogy érzelmek nélkül mit sem ér az egész. Nincs meg az a varázs. Persze, mindent ki lehet próbálni és nem vetnék követ senkire, aki belebonyolódik egy-két egy éjszakás kapcsolatba, vagy egyéb ágykalandba mással/másokkal – hisz fiatalság, bolondság és a szabadság legfontosabb eleme, hogy mindent lehet, ami boldoggá tesz. De hosszútávon azt hiszem, mindenki arra vágyik – hogy szeressék, elkényeztessék, figyeljenek rá, és boldoggá tegyék. Természetesen, ez oda vissza kell, hogy működjön. Ha mindez megvan, ha kell a másik, akarom, szeretem és átadom magam az érzésnek, olyan terek nyílhatnak meg előttünk, amelyeket azelőtt soha nem ismertünk.
Varázslat, vágyak, vonzalom – ez a Valóság! Minden elérhető. Mikor két test összeforr, és egyszerre lüktet a vér, mikor annyira elengeded magad, hogy megszűnik az idő, a lét s az ájulás határán, csak az érdekel, hogy Ő ott van Veled. Akkor elmondhatod, nincs jobb annál: mint szeretni ájulásig…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.