Klaudia

Klaudia

2011. febr. 12.

Az élet alapköve.



Minden cselekedeted jellemedet mutatja. Személyiséged benne van az asztalra tett kulcsban, a polcra tett könyvben, de még az elmosott csészében is, és átitatja azt. Nem csak fizikailag vagy tehát hatással a világra, hanem azon túl, a dolgok milyenségébe avatkozol bele. Ez minden élő sajátossága. De ez a folyamat, nem csak odafelé működik.
Ha megfigyeled ilyen szemmel dolgaid, abban felfedezed milyenséged, tulajdonságaid. Mindezek pedig változóak. Ha holnaptól nem úgy rakod le a kulcsod az asztalra, vagy a könyved a polcra, csészédet pedig nem a megszokott általánossággal mosod el, és teszed helyére, benned is megváltozik valami. A tulajdonságok nem csak szellemi dolgok. Pontosabban szellemi dolgaid - mivel fizikai létezéseddel alkotnak egységet - mint változó a változóval, fizikai dolgokkal változtathatóak, befolyásolhatóak, alakíthatóak.
Hiba azt gondolni, hogy amiben hiszünk, az élesen elhatárolódik mindattól, amit mi valóságnak hiszünk. A spiritualitás kézzel fogható, mindent alkot, és minden alkotja. Test és szellem tehát egymással alkotnak egységet, mint változó a változóval. így kölcsönösen alakítják egymást. Ez az élet alapköve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.