Klaudia

Klaudia

2011. jan. 23.

Az ideális FÉRFI ??? - egy tanulmány szerint



A hódítás művészetéről könyvek százai születtek már, és a férfiak zöme meg is van róla győződve, hogy tökéletesen tisztában vannak az alapfortélyokkal. Az urak ugyanis elhiszik, hogy elég a hölgyeket virággal-csokoládéval, netán pár csillogó ékszerrel elhalmozniuk, s ha mindezt egy hangulatos vacsora keretében némi alkohollal is tetézik, már meg is nyerték maguknak a nőt. A képlet azonban korántsem ennyire egyszerű!


A hölgyek ugyanis elsősorban az őket megkörnyékező férfi tulajdonságai alapján döntik el, ágyba bújjanak-e vele. A szexpartnerválasztás szempontjait egy könyvben tette közzé két amerikai pszichológus, Cindy Menton és David Buss, akik vizsgálataik nyomán azt állítják, hogy a gyengébb nemet mindössze 7 dolog érdekli a férfiakban, és ezek legfőképpen a testi adottságokra korlátozódnak.

A tanulmány szerint a legtöbbet a férfiak méretei nyomnak a latban – no nem annyira az intim méretek, mintsem hogy a partner legyen minél magasabb és izmosabb.

– Ezen nincs mit csodálkozni, hiszen az évezredek alatt kialakult nemi szerepek azt diktálják, hogy a nők fel akarnak nézni a párjukra – magyarázta Rusz Edit szexuálpszichológus. – Fontos, hogy a társ a többi férfinál is erősebb legyen, hiszen így várható tőle valódi védelem.



A méreteken túl az ideális partner mozgása és testtartása határozott, a hangja mély, arcvonásai pedig markánsak. A hölgyek rendkívül kényesek a szagokra, így csak olyan férfival vágynak közeli kapcsolatra, akinek az illata is megnyerte tetszésüket. A kutatók úgy találták, a nőknek mindössze egyetlen belső tulajdonságra van komolyabb igényük: hogy a szerelmesük bírjon némi humorérzékkel is.

– A jó partnerkapcsolat a szerelmeskedésen kívül is működik, márpedig ehhez elengedhetetlen a humor, a játékosság, a nyitottság egymás iránt – mutatott rá a Rusz Edit. – Fontos, hogy a férfi képes legyen kimutatni a szeretetét a nő felé, már csak azért is, mert az urak többsége nem rendelkezik az „elvárt" testi adottságok mindegyikével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.