Klaudia

Klaudia

2010. nov. 28.

Hargitai Andrea: Az élet ára


           Múltkor egy koldust pillantottam meg az utcán.. Ez sajnos Budapesten mostanra mindennapos látvánnyá vált,de itt pestől 40 km-re is akad egy -két ember.. Azonban most más is eszembe jutott: mennyi alázatra van szüksége ennek az embernek, aki ül a hideg utcán nap mint nap. Nem tudja mit hoz a jövő, mit fog enni, hol fog aludni. Egyáltalán mennyi ideig tudja fent tartani magát.
Aztán elgondolkodtam: lehet, hogy a pénzügyi problémákkal, a válsággal, az alázatra tanít az élet? Lehet, hogy a válságnak mégis van pozitív hatása? (most nem arra gondolok, hogy a tej ami eddig 270ft volt, 100 forinttal olcsóbb lett, ami azért szintén elgondolkodtató). Talán a lelkünkben is kell változtatni?Hisz ilyenkor rájössz, hogy van valami magasabb rendű az életben, valami hatalmasabb, amit nem tudsz irányítani.
Tulajdonképp a tarot kártyák közül az Ördög lapja is erről szól: a láncainkról, és annak oldásáról.
A koldus elfogadja a bizonytalanságot, mint az élet részét. Az az ember aki elég jól keres, és fél, hogy a nyugdíjas évei nem lesznek biztosítva (hozzáteszem, hogy itt 30-as férfiakról beszélek), az nem fogadja el a bizonytalanság csiráját sem.

a cikk folytatása:

 www.onismeret.net

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.