Klaudia

Klaudia

2010. jún. 28.

Ismered a másikat?


Elgondolkodtató. Ismered azt az embert, akivel évek óta kapcsolatot tartasz fent? Minap ötlött eszembe ez a dolog egy ismerősöm kapcsán. Persze rögtön tovább gondoltam a dolgot, s rákérdeztem: Ismered egyáltalán Önmagadat?
A másikat csak akkor tudod megismerni, ha Önmagadat TÉNYLEG ismered, s tisztában vagy saját önazonosságoddal. Sokakban több önazonosság is él. Egy, aki élni akar, élvezni és szeretni. Egy, aki szomorú és meg szerentne szabadulni kínjaitól. Egy, aki át akar adni ismereteket másonak, és egy, aki folyamatosan keresi Önmagát. Mindennapjainkban nem vagyunk egyformák. Nap mint nap másik énünk ébred fel, és követeli magának a jussát. Éppen jelen lévő öntudatotdhatározza meg, hogy az adott szituációkat és az adott embereket milyen szemüvegen (szűrőn) keresztül látod. Egyik nap ugyanazt az embert tekintheted kedvesnek és szellemesnek, akit másnap gonosznak és számítónak látsz. Minden csak Rajtad múlik.
Ha megismerted a Benned rejlő igazi ÉN-t, akkor alkothatsz csak véleményt másokról. Ezért mindaddig, amíg Önamgaddal nem vagy tisztában, ne ítélkezz a másik emberről, hanem fogadd el olyannak, amilyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.