Klaudia

Klaudia

2010. okt. 12.

Vegyük kezünkbe az egészségünket




Mostanában sokat jár az eszemben, hogy miért van ma olyan sok beteg ember. Miért használódnak el ideje korán, miért néznek ki úgy, mintha a saját szüleik lennének.

Ennek nem kellene így lennie, hiszen az ember 120 évi egészséges életre van kódolva. Akkor miért nem így van

Gondolkodtak már ezen?

Én sokszor eltűnődtem, miért van ennyire sok rákos, és cukorbeteg ember. És sajnos, egyre többen vannak azok is, akiknek valamilyen idegrendszeri betegségük van.

Egy biztos, nem fogható a gazdaságra, a politikára, szülőkre, az életkörülményekre.

Szülők!

Igen, sokan elbújnak egy nem létező pajzs mögé, amit úgy neveznek, hogy Öröklődés.

Te, nem tehetsz semmiről. Neked nem kell változtatnod semmin. Te nem vagy hibás semmiben sem.

Egyszerűen mutogatunk a szüleinkre, nagyszüleinkre, vagy esetleg a dédikre, hogy Ok, igen csak is Ok tehetnek mindenről, hisz tőlük örököltük.

Nagyon egyszerű megoldás ez. Nem kell felelősséget vállalnunk, és hát ezt halljuk, amióta csak létezünk. Sokkal könnyebb áthárítani a felelősséget elődeinkre, mint egy kicsit magunkba nézni.

De hát mit is tehetne az átlag ember, hisz már kicsi kora óta ezt hallotta mindenkitől, hogy mindig minden baj okozója az, hogy örököltük valakitől.



Azt hiszem, itt lenne az ideje annak, hogy végre felébredjünk.



Ne mutogassunk másra, hanem vegyük tudomásul, hogy minden, amit ma megélünk



- még a betegségeink is – nem más, mint a múltbéli gondolkodásmódunk, és cselekedeteink következménye. Végre higgyük már el, hogy mindenről csak egyetlen egy ember tehet, és az nem más, mint mi magunk! Nem a szüleink, és még csak nem is a körülményeink, hanem mi magunk.


Tehát itt az idő, hogy végre felébredjünk!


Aki szeretné, hogy végre más történjen vele, mint eddig, az végre kezdjen el változtatni. Változtatnunk kell a cselekedeteinken, kimondott szavainkon, és a gondolatainkon is. Miért hisszük, ha ugyanazt tesszük, gondoljuk napról napra, hogy más eredménye lesz? Le kell tennünk berögzült régi rossz szokásainkat, helyette újakat előre vivőket kell felvenni. Ebbe beletartozik, hogy változtatni kell az étkezési szokásainkon is. Meg kell tanulnunk egészségesen táplálkozni, kipucolni a szervezetünket a méreganyagoktól. És nem szabad sajnálni az időt magunktól! Kell időt hagyni arra, hogy kikapcsolódjunk, pl. séták, meditációk, torna – és ez nem pénz kérdés.


És annak is itt lenne az ideje, hogy elfogadjuk, - bármennyire tiltakozunk is ennek az igaza ellene – hogy igenis MI írtuk a sorsunkat, és most azt éljük, amit elterveztünk magunknak. Tehát nincs ok a lázadozásra, a másokra mutogatásra.


Gondolkodjunk el inkább azon, hogy mi miért történik velünk.


- Vajon mit akarnak megmutatni vele



- mit kellene változtatnunk



- mit kellene végre megtanulnunk, hogy jobbra fordulhasson az életünk


Ezeket a kérdéseket érdemes őszintén megválaszolnunk.


És amikor képesek leszünk ezt meglépni, megtörténik, hogy egészségesen fogjuk elhagyni ezt a világot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.