Klaudia

Klaudia

2010. szept. 19.

Változó hangulat....




Hol boldogság van a lelkünkben, hol szomorúság. S nincs mindig magyarázata, lehetsz látszólag minden ok nélkül szomorú vagy boldog. Ha boldog vagy lebegsz, magasan jársz, ha szomorú leszállsz, s csönd vesz körül. Bármilyen furcsa is, ez így jó. A lebegés, a repülés energiát vesz el, s töltődni kell, amit csak csendben lehet. S honnan is tudnád, mit jelent boldognak lenni, ha olykor nem vagy mélabús? Az életünket az ellentétek teszik teljessé. Ettől lesz kerek egész. Nincs csak pozitív, vagy csak negatív. Mindig a kettővel egyszerre találkozol. A probléma csak akkor keletkezik, ha a boldog pillanatok mellett már elmész, észre sem veszed, mert csak a negatív dolgok rögződnek benned. Ha elkezded esténként leírni, mennyi jó és mennyi rossz dolog történt veled, látni fogod, hogy egyensúlyban vannak. Visszagondolva gyűjtsd össze azokat a dolgokat, aminek örülhettél volna, s látni fogod, mennyi minden mellett elmentél. S ha ezt folyamatosan gyakorlod, helyére kerülnek benned a dolgok.




Eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy mi magunk tesszük zűrzavarossá az 
életünket. Nem engedünk szabad folyást az életnek, mindig mindenbe belekontárkodunk, túlbonyolítunk, túl filozofálunk minden történést, minden kapcsolatot.   Az élet minden vágyunkhoz, tervünkhöz készen szállítja a megoldásokat, olyan embereket, helyzeteket nyújt, mely sikerre vihet bennünk és körülöttünk mindent.

Mi rontjuk el, mert eltervezzük, hogy az események hogyan, miképp, kivel történjenek, s nem vesszük észre a kézen fekvő megoldást. Ezért mondja Osho mindig azt, hogy légy éber a jelenben, vedd észre a körülötted zajló lehetőségeket, s meríts ezekből a lehetőségekből. Szerelemre vágysz, de hiába jön el, ha Te előre elhatározod, hogy hogyan nézzen ki, milyen tulajdonságokat hordozzon. Mert mindig az érkezik melléd, aki előre visz, önmagadhoz visz, aki tükörkép Rólad - s nem biztos, hogy azt kapod, amit Te megrendelsz. Azt kapod, ami Neked jó. Ezért kell a mában, a most pillanatában élned, éberen, figyelmesen, mert ebből a pillanatból épül a holnap. Ez az alap, s amilyenné a mostot teszed, olyan lesz a holnapod is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.