Klaudia

Klaudia

2010. ápr. 17.

Az álmok valóra válnak

Az Ezo magazinban olvastam...tetszik:

Egy erdőben három facsemete álmokat szőtt majdani sorsáról.Az egyik arra vágyott,hogy díszesen faragott kincsesláda legyen belőle,melyben nagy urak őrzik majd ékes vagyontárgyaikat.A másik erős hajóvá akart válni,akin tengerek és óceánok vizén nemes urak szelik majd a habokat.A harmadiknak minden álma az volt,hogy a világ legmagasabb fájává magasodjon,minél közelebb kerüljön Istenhez,mindenki tudjon róla,és büszke lehessen rá.
Néhány évtized elteltével favágók érkeztek az erdőbe,s többek között szemügyre vették a három,azóta már felnőtté cseperedett fát is.Az egyikről azt mondták,kivágják,mert szép,erős,biztosan örül majd neki egy asztalos.Az első fa boldog volt,mert abba bízott,hogy ez az útja annak,hogy kincses ládika lehessen.
A másodikról azt mondták,kivágják,mert szép hosszú a törzse,remek alapanyag lesz majd hajóácsok számára.A második fa is boldog volt,mert hitte,hogy egy igazi királyi hajó válhat belőle.
A harmadik láttán nem lelkesedtek a favágók,de az egyik azt mondta,ő bizony kivágja és elteszi jobb időkre.Ez a fa elkeseredett,mert úgy tűnt,örökre tovatűnt a reménye,hogy a mennyek országához férkőzhessen.
Aztán a télen sokminden történt.Az első fát eladták egy asztalosnak,aki jászólt faragott belőle,s egy istállóba tette.A második hajóácsokhoz került,akik kicsiny halászcsónakká alakították.A harmadikat száláfákká darabolták,és egy raktárba halmozták.
Ezután eltelt sok év,s a feldolgozott fák már valamennyien megfeledkeztek egykori álmaikról.Ám történt egy nap,hogy az istállóba betért egy pár,az asszony gyermeket szült,majd betette őt a jászólba.Az első fa álma tehát valóra vált,hiszen a világ legnagyobb kincsét ringathatta.
A második fából készült csónak később egy embert szállított,aki a nagy viharban elaludt a vízen,majd mikor felébredt,elkiáltotta magát:Béke veled!-s a vihar hirtelen lecsendesült.A második fa álma is beteljesült,hiszen a királyok királyát utaztathatta.
A harmadik fából hatalmas kereszt készült,melyet egy ember a vállán hurcolt végig a városon,majd egy dombra állították,s ráfeszítették az embert.A harmadik ember vágya is beteljesült,hiszen egy dombon magaslott,közel az Istenhez,sokan látták és mégtöbben emlékeznek rá.
Amikor erre a három fára gondolunk,jusson eszünkbe,hogy bár nem sikerülhet minden úgy,ahogyan várjuk,a sorsnak tervei vannak velünk,s ha hiszünk magunkban,megadatik a lehetőség,hogy álmaink teljesüljenek.Akkor is,ha ez az ajándék olykor más csomagolásban érkezik,semmint számítottunk rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.